Kumelīšu un plūškoka ziedu sorberts

Kumelīšu un plūškoka ziedu sorberts

logo

Sastāvdaļas

150g/5 1/2oz smalkais cukurs
360ml/12fl oz melnā plūškoka ziedu dzēriens (elderflower cordial)
150ml/5fl oz³ stipra kumelīšu tēja

Piedevas
Ābolu biezenis
Putukrējums

Norādījumi

Viegls, atsvaidzinošs un maigs sorberts, kas šeit tiek pasniegts kā deserts ar ābolu biezeni un putukrējumu. Mēs izmantojām kumelīšu tēju sorbertam, sajaucot to ar plūškoka ziediem.

  1.     Lai pagatavotu sorbertu, izšķīdiniet cukuru 200ml ūdens katliņā, kurš tiek karsēts uz vidēji lielas uguns. Palieliniet karstumu un ļaujiet sīrupam vārīties 5 minūtes, lai tas kļūst biezāks. Pievienojiet plūškoka ziedu dzērienu un kumelīšu tēju, noņemiet no uguns un ļaujiet atdzist.
  2.     Ja jums ir saldējuma gatavošanas ierīce, ielejiet sīrupu un saldējiet aptuveni 20 minūtes, līdz tas gatavs. Tad ievietojiet šaurā saldēšanas traukā un saldējiet, līdz tas ir gatavs pasniegšanai. Ja jums nav ierīces saldējuma pagatavošanai, ielejiet sīrupu šaurā aukstumizturīgā traukā un saldējiet, līdz tas pēc konsistences kļūst līdzīgs biezputrai. Izņemiet no saldētavas un maisiet, līdz ledus kristāli tiek salauzti un tad saldējiet vēlreiz, lai konsistence atkal atgādinātu biezputru. Atkārtojiet maisīšanu un saldējiet, līdz tas ir gatavs ēšanai.
  3.     Pie pasniegšanas uz 10-15 minūtēm izņemiet no saldētavas un ielieciet ledusskapī, lai tas kļūst nedaudz mīkstāks.
  4.     Pasniedziet deserta glāzēs, kur apakšpusē ievietojiet ēdamkaroti ābolu biezeņa un putukrējumu.


4-6 porcijas
Sagatavošanas laiks: 20 minūtes
Saldēšanas laiks: uz nakti