No krūma uz tasīti

Ražošanas process:

  • Noraušana
  • vīšana
  • griešana/aizvēršana
  • fermentācija
  • kaltēšana
  • šķirošana

Noraušana

Pirmais etaps ražošanas procesā ir noraušana. Vislabākās kvalitātes tējas ir ražotas no divām lapiņām un pumpura no krūma augšējām galotnēm. Daudzi domā, ka lapu novākšana ir viens no vissvarīgākajiem tējas ražošanas etapiem, jo gala produkta kvalitāte ir atkarīga no izmantotas izejvielas. Kārtējie procesi var tikai saglabāt kvalitāti - nevar to uzlabot.

vīšana

Zaļas lapiņas jābūt mīkstas un padevīgas pirms griešanas. Siltumā vai apkārtnes gaisā vīšanas procesa laikā lapas zaudē vienu trešdaļu ūdens. Savāktas lapas tiek novietotas plakanās tvertnēs, kur cirkulē silts gaiss no ventilatoriem, novietotiem katrās tvertnes gaļā. Ja lapiņas nav mīkstas un novītas, griešanas procesā atbrīvo pārāk daudz sulu, kas samazina gala produkta kvalitāti.

griešana/aizvēršana

Lapu šūnas tiek sarautas vienā no diviem procesiem - satīšana vai CTC. Tas atļauj atbrīvot enzīmus un pakļaut tos skābekļa ietekmei. (Konvencionālā ražošanas metode: lapas tiek satītas attiecīgajā formā. Metode CTC: lapas tiek grieztas (ang. Cut), pēc kārtas sarautas (ang. Torn) un pēc tam satītas (ang. Curled) ar 3 nažiem. Tāpēc nosaukums CTC.)

fermentācija

Šis process ir savienots ar tējas katehīnu (polifenoli, kas dabiski ir tējā un funkcionē kā antioksidanti) oksidāciju un kondensāciju. Vizuāli tēja maina savu krāsu no zaļas uz brūnu. Zaļas tējas fermentācija ir veiktā tā, lai lapas atstātu zaļas.

kaltēšana

Parasti lapas ir kaltētas lielā krāsnī. Siltums iznīcina enzīmus un aiztur fermentācijas procesu.

šķirošana

Uz atsevišķiem tirgiem tradicionāli nonāk dažādu veidu un dažādu izmēru lapas. Maisiņu tējas tirgus (Eiropa/ASV) dod priekšroku mazākajām lapām, kas ievelk ātri un dod stipru uzlējumu, kad pakotas tējas tirgus, piem., Pakistāna, dod priekšroku lielākajām lapām. Tējas tiek pārbērtas caur sietu sēriju tēju lapu šķirošanai uz dažādiem izmēriem. Šajā momentā tēja ir gatava pakošanai un sūtīšanai mums un mūsu ekspertiem - tējas degustatoriem. Pēc tam darbu sāk ražošanas kolektīvi, kas sagatavo maisījumus Tetley patērētājiem.